بعد از سال ها انتظار، شرکت فیسبوک با همکاری ریبن، اولین عینک هوشمند خود را به بازار عرضه کردند. این عینک هوشمند که با نام ریبن استوریز (ray-ban stories) به بازار عرضه شده است هم به صورت عینک شفاف و هم به صورت عینک دودی فروش میرود.
این عینک ها که از سال 2019 شایعاتی از عرضه آن منتشر شده بود در 9 سپتامبر 2021 به بازار عرضه شد و عموم مردم میتوانند آن را خرید کنند.
مشخصات و ویژگی های استوریز
ریبن در زیبایی و شیک بودن طراحی این عینک تمام توان خود را گذاشته و فیس بوک هم در تکنولوژی این عینک سنگ تمام گذاشته است.
یکی از ویژگی های قابل توجه این عینک، که بسیاری از استفاده کنندهها از آن راضی بودهاند، شکل ظاهری آن است. نه تنها زیبایی بلکه این موضوع که به سختی میتوان تشخیص داد این عینک یک عینک هوشمند است. در حالی که این عینک دارای چندین دوربین، اسپیکر و میکروفون است، طراحی آن به طوری است که این موارد را به خوبی مخفی کرده و حتی وزن آن هم با وجود تمام این امکانات، فقط 5 گرم بیشتر از عینک های روزمره شما است.
ریبن استوریز الان فقط در 3 طرح فریم موجود است:
- گرد
- مِتِئور
- ویفارر
تمامی فریم ها میتوانند در رنگ های متفاوت و با شیشه های شفاف یا دودی خریداری شوند که نوع دودی شیشه ها هم در رنگ های متفاوتی است.
مشخصات دقیق عینک ریبن استوریز:
- عکس: دو عدد دوربین 5 مگاپیکس با رزولوشن عکس 2592×1944 پیکسل
- ویدئو: رزولوشن 1184×1184 همراه با 30 فریم بر ثانیه
- اسپیکر های نزدیک گوش برای تماس ها و موسیقی
- 3 عدد میکروفون داخلی
- صفحات لمسی برای کنترل موسیقی، صدا و تماس ها
- دستورات صوتی همراه با فیسبوک اسیست
- پردازنده اسنپدراگون
- حافظه فلش 4 گیگابایت
- اتصال با بلوتوث 5.0
- کیس شارژر همراه و پورت شارژ تایپ C
عکسها و ویدئوهای گرفته شده توسط ریبن استوریز الزاما بر روی فیسبوک انتشار داده نمیشود و برای این موضوع فیس بوک یک برنامه با نام فیسبوک ویو (facebook view) برای این عینک ساخته است که از آن میتوانید برای دیدن و بررسی عکس های گرفته شده و انتشار آنها بر روی اپلیکیشن های دلخواه استفاده کنید.
آیا عینک ریبن استوریز از واقعیت افزوده پشتیبانی میکند؟
عینک ریبتن استوریز از واقعیت افزوده پشتیبانی نمیکند. ولی فیسبوک اطلاع داده است که این عینک یک قدم شروع برای عینک های دارای واقعیت افزوده خواهد بود. استوریز به فیسبوک اجازه تست و بررسی لازمه های اولیه یک عینک هوشمند را داده است تا فیسبوک در آینده برای تولید عینک های هوشمند بعدی بهتر و هوشمندانه تر عمل کند.
واقعیت افزوده در عینک ها به تکنولوژی قرار دادن اشیاء یا نشانه های دیجیتال روی دید افراد توسط عینک گفته میشود. نمونه مناسب این تکنولوژی را میتوان در برنامه هایی مانند اینستاگرام یا اسنپچت دید. در حالی که به طور زنده از شما فیلم برداری میشود، افکتها یا شکلهای دیجیتال روی صورت یا فیلم شما گذاشته میشود.
از آنجایی که استوریز از واقعیت افزوده، به طور مختصر AR، استفاده نمیکند، دید شما از پشت عینک با یک عینک ساده تفاوتی نخواهد داشت و اکثر کارایی این عینک به اسپیکر ها و دوربین آن برمیگردد. البته که نداشتن AR مزایای خود را نیز دارد. به دلیل نداشتن این تکنولوژی این عینک ها بسیار ارزان تر از عینک های دارای AR در آینده است.
مارک زاکربرگ، مدیریت فیسبوک، اعلام کرد” این عینک یک قدم بزرگ به سوی گنجاندن نمهم روزانه ما در قالب یک عینک است. همچنین این عینک به ما درک بهتری از نحوه عکسالعمل مردم به این عینک ها میدهد. همچنین زیبایی این عینک ها را هم نمیتوان نادیده گرفت.
نقش ریبن در این پروژه
فیسبوک انتظار دارد که همکاری با اسیلوری لوکسوتیکا (شرکت مالک ریبن) به عینک استوریز جلوهای زیباتر و نامی آشنا تر بدهد. این کار زیبایی و استایل عینک را هم تظمین میکند.
زاکربرگ میگوید “ما به طرح ها و استایل های زیاد و زیبایی نیاز داریم و چه شرکتی بهتر از اسیلوری لوکسوتیکا میتواند این کار را انجام دهد”
هیچ شکی نبود که ریبن برای یک پروژه به بزرگی استوریز از طرح معروف و محبوب خود یعنی ویفارر استفاده میکند. ریبن در کنار طرح ویفارر از طرح متئور (meteor) و طرح گرد خود نیز استفاده کرد.
روکو باسیلیکو، مدیر عامل لوکسوتیکا، در یک سخنرانی گفت” ترکیب برندی که میلیون ها نفر در دور دنیا آن را دوست دارند و میپوشند با تکنولوژی پیشرفتهای که مردم دنیا را به هم نزدیک تر کرده است، سطح انتظارات را در کل دنیا تغییر خواهد داد. ما در حال هموار سازی راهی هستیم که دید افراد را به دنیای افراد برای همیشه تغییر دهد.
دنیای در حال پیشرفت عینکهای هوشمند
دنیای عینکهای هوشمند هنوز به واقعیت تبدیل نشده است، ولی شرکتهای پیشرفته دنیا اکثرا در حال طاحی عینک هوشمند خود هستند. گوگل، آمازون، مایکروسافت و اسنپچت همگی در حال ساخت یا برنامهریزی عینکهوشمند هستند. شرکت اپل هم فقط یک قدم با تایید شایعات ساخت مدل خود از عینکهای هوشمند فاصله دارد.
عینکهای هوشمند مشکلاتی نیز میتوانند داشته باشند. برای مثال مشکل فضای شخصی و حس امنیت برای دیگران. اگر یک نفر با عینک هوشمند خود به شما زل زده باشد، چه حسی به شما دست میدهد؟ آیا احساس امنی دارید؟
چه خوب و چه بد ما به زودی به عصر عینک های هوشمند میرسیم. این عینک میتواند نمونه خوبی برای بررسی عکسالعمل مردم به عینک های هوشمند باشد. شما چه فکری میکنید؟ آیا ورود عینک های تمام هوشمند به دنیا اتفاق خوبی میتواند باشد؟
مطالب مرتبط:
