همه جا سوشی را یکی از سنت های اصلی ژاپن به حساب می آورند. هرچند در برخی کشور ها سوشی را به سبک خود درست میکنند و حتی در بعضی مکان ها سوشی یک غذای منفور است، اما ژاپن و ژاپنی ها انواع سوشی را از افتخارات خود میدانند. این غذا از قرن 8 میلادی در ژاپن استفاده میشده.
همگی ما فقط یک نوع سوشی را میشناسیم. ماهی قزل آلا که در جلبک پیچیده شده باشد. اما انواع سوشی بسیار بیشتر از آن چیزی است که میدانیم.
انواع سوشی:
ماکیزوشی (makizushi):
ماکیزوشی که به نوریماکی هم شناخته میشود، نوعی سوشی است که ماهی و برنج و مخلفات در یک برگه جلبک دریایی نوری (nori) پیچیده میشود و سپس قطعه قطعه شده و با سس سرو میشود. این سوشی در سال 1700 میلادی بوجود آمد، زمانی که تکنولوژی ساخت ورقه های جلبک به بازار آمد. اسم نوریماکی از دو کلمه نوری (nori) که اشاره به ورقه جلبک دارد و ماکی (maki) به معنی رول شده یا لوله شده تشکیل شده است.
گونکان ماکی (gunkan maki):
گونکان ماکی نیز یکی از انواع سوشی پیچیده شده است که در سال 1940 در رستوران گینزا سوشی ابداء شد. برگه جلبک دور برنج فشرده شده پیچیده میشود و روی آن مقداری جای خالی میماند تا مواد دلخواه در آن جا بگیرد. نام آن که به “کشتی جنگی” ترجمه میشود، اشاره به شکل آن دارد. برای مواد روی آن معمولا از ماهی قزل آلای ریز شده، هشت پا و نگیتورو (negitoro)، که ترکیبی از ماهی تن چرب و پاز است، استفاده می شود.
تماکی (temaki):
تماکی یک سوشی زیبا و به شکل بستنی قیفی است که درست کردن آن بسیار ساده است. مواد دلخواه و برنج را در جلبکی که به شکل قیف در آمده میریزند و تمام. این نوع سوشی بدلیل ساده بودنش بیشتر در خانه تولید میشود ولی در رستوران های سوشی نیز پیدا می شود.
نارزوشی (narezushi):
نارزوشی ژاپن یک غذای عجیب است. این غذا یک ماهی است که ماه ها یا حتی سال ها در نمک و برنج میماند. این سوشی را قدیمی ترین و اولین فرم سوشی میدانند (710-794 میلاد).
نیگیری (nigiri):
این سوشی نیز یکی از معروف ترین انواع سوشی است. یک مشت برنج فشرده شده با دست که روی آن به اندازه کافی ماهی است. مردم بر این باورند که این سوشی اولین بار به عنوان فست فود سرو می شده. ماهی این سوشی در زمان قدیم در سس سویا دفن میشده (مانند ترشی) و زمانی که سفارش میشد، از ظرف در آمده و روی برنج تازه پخته شده گذاشته می شده.
اشیزوشی (oshizushi):
اشیزوشی( یا همان سوشی پرس شده) که به آن هاکوزوشی( یا سوشی جعبه شده) هم میگویند، یک نوع سوشی فشرده شده از شهر اوساکا است. این سوشی پس از اینکه لایه های ماهی یا سبزیجات را روی برنج میگذارند، فشرده کرده و در اندازه های کوچک میبرند و سرو میکنند.
ساسازوشی (sasazushi):
در ژاپن ساسا یک نوع برگ بامبو است و ساسازوشی همان ماهی و برنج است که در برگ بامبو پیچیده شده است. دو نظریه درباره ساخته شدن این سوشی وجود دارد. یکی اینکه زمانی که سرداران سامورایی به ناگانو رفته بودند، افراد آنجا میخواستند با یک غذای زیبا آنها را شاد کنند. و نظریه دیگر این است که آنها چیزی برای نگه داشتن غذا ( چیزی مانند بشقاب) نداشته اند و از برگ بامبو استفاده کرده اند.
این لیستی از برخی از انواع سوشی بود. هرچند سوشی را اکثر ما ایرانی ها دوست نداریم، اما سوشی میتواند غذایی خوشمزه و تجربه ایی جدید باشد.
لینک های مرتبط:
- طرز تهیه فسنجان
- غذا های ایتالیایی را بشناسیم
- طرز تهیه لازانیا و تاریخچه آن
- سفره هفت سین و تاریخچه اش
- تاریخچه و طرز تهیه پیتزا مارگاریتا
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کوفته قل قلی