آیا استفاده طولانی از عینک آفتابی برای چشم مضر است؟
در یک پاسخ کوتاه می توان گفت بله. درست است بسیاری از ما در طول روز از عینک آفتابی بیش تر از میزان لازم استفاده میکنیم، اما باید بدانیم که در فضای کم نور و در زمانی که نیاز به آن نداریم از عینک آفتابی استفاده نکنیم. استفاده از عینک آفتابی باید به بیرون از خانه و در طول روز محدود شود.
استفاده از عینک های دودی در مکان های کم نور میتواند از چرخه خواب شما تا توانایی چشم در عادت کردن به تغییر نور را مورد آسیب قرار دهد. همچنین استفاده از عینک ضد UV در مکان هایی که به محافظت UV احتیاجی نیست، می تواند به قدرت دید ما آسیب بزند.
در این مطلب ما به توضیح درباره آسیب های وارد به چشم در صورت استفاده زیاد از عینک آفتابی میپردازیم. پس با ما باشید.
عینک آفتابی چگونه از چشم های ما محافظت میکند؟
زمانی که از درون یک عینک با شیشه های دودی نگاه میکنید، چشم های شما در معرض نور کمتری هستند. اما این چه چیزی را در پی دارد.
به طور کلی زمانی که نور محیط کم باشد یا در محیط تاریکی قرار میگیرید، مردمک های چشم های شما بزرگ تر میشود تا بتوانند نور بیشتری دریافت کنند. این تغییر غیر ارادی باعث میشود به تغییرات نور عادت کنیم و بتوانیم در تاریکی های نسبی هم به خوبی روشنایی کامل ببینیم. این اتفاق در سیستم نروی اتفاق میافتد و اینگونه ما متوجه این اتفاق نمیشویم.
استفاده از عینک های آفتابی نیز همین اتفاق را رقم می زند. این عینک ها باعث میشوند چشم شما محیط را حتی زمانی که بسیار نورانی است به طور تیره ببیند و باعث شود مردمک بزرگ شود. از این رو استفاده طولانی مدت از عینک باعث ثابت ماندن طولانی بزرگی مردمک ها و در نتیجه تنبلی چشم ها شود.
آسیب های استفاده از عینک در خانه چیست؟
همانطور که بالاتر توضیح دادیم، استفاده از عینک آفتابی در داخل خانه باعث ضعیف شدن چشم نمیشود، بلکه باعث خستگی و تنبلی چشم میشود. تنبلی چشم میتواند باعث سردرد، محو شدن دید و حساسیت در برابر نور شود. این اتفاق در عینک های آفتابی تقلبی و ارزان قیمت که از جنس لنز بی کیفیتی استفاده میکنند شدیدتر رخ میدهد.
جدا از استفاده طولانی مدت از عینک که باعث تنبلی چشم میشود، گذاشتن و برداشتن مداوم عینک آفتابی باعث تغییر زیاد اندازه مردمک چشم شده و به چشم آسیب میزند.
افرادی که دارای فوتوفوبیا (photophobia) یا حساسیت بالا به نور هستند، از پوشیدن عینک آفتابی ختی در خانه نیز احساس راحتی میکنند اما این کار اشتباهی است. زیرا این کار میتواند حساسیت به نور را در طولانی مدت شدید تر کند. حتی میتواند در افرادی که این مشکل را ندارند، فوتوفوبیا را به وجود بیاورد.
آیا استفاده طولانی مدت از عینک آفتابی روی چرخه خواب تاثیر دارد؟
چرخه خواب و بیداری بدن ما بر اساس هرمون هایی که در جواب تغییرات محیط دور ما ترشح میشود مدیریت میشود. گیرنده های تصویری حساس به نوری که روی شبکیه چشم ما وجود دارد، یکی از تعیین کننده های اساسی ساعت زیستی بدن است. نور گرفته شده توسط این بخش از شبکیه می تواند روی ترشح هورمون های گفته شده و در نهیات روی چرخه خواب تاثیر بگذارد.
قرار گرفتن در معرض نور مخصوصا در صبحگاه، برای بدن و برای داشتن خواب با کیفیت لازم است. استفاده از عینک آفتابی مخصوصا در زمانی که تازه بیدار شدهاید، باعث خراب شدن چرخه هرمون های بدن و خواب شب میشود. بهتر است زود تر از ساعت 9 یا 10 صبح از عینک آفتابی استفاده نکنید.
هیچگاه ازعینک های بدون محافظت UV استفاده نکنید.
در ذهن داشته باشید; بسیار مهم است که از خرید عینک های آفتابی بدون محافظت UV کافی خودداری کنید. استفاده از این نوع عینک ها در طولانی مدت به چشم شما آسیب جدی میزند.
همانطور که گفته شد عینک های دودی باعث بزرگ شدن سایز مردمک ها میشود. حال اگر عینک مورد استفاده از چشم در مقابل UV مراقبت نکند میزان نور UV وارد شده به چشم بیشتر میشود. این اتفاق احتمال مریضی های چشمی مانند آبمروارید (کاتارکت)، آسیب دیدگی شبکیه چشم و تحلیل رفتگی ماهیچه چشم شود.
در خرید عینک دودی همیشه دنبال عینک های دارای UV 400 که 100 درصد مقاومت در برابر UV دارند بگردید.
مطالب مرتبط:
چطور عینک ریبن اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم
